Hollanda diyanet camileri adresleri ve telefon numaraları listelese.com'da.Hollanda cami sayısı yaklaşık irili ufaklı 450'yi bulmaktadır. Hollanda camiler listesini sizin için hazırladık.


Yurtdışına tatil veya iş amaçlı yaptığımız gezilerde namaz kılmak için cami arayışında oluruz. Bir çok Avrupa ülkesinde buna ulaşmak o kadar kolay değildir. Her ne kadar bir çok şehirde cami bulunsa da bulunduğumuz konuma yakın cami bulamayabiliriz. Ancak bu hususda Hollanda bir istisna olsa gerek. Avrupa’nın en özgür ülkesi denilecebilecek Hollanda’nın hemen hemen bir çok şehrinde namaz kılacak bir cami bulabilirsiniz. Hollanda’da yaklaşık irili ufaklı 450 cami bulunmaktadır. Küçük yüzölçümüne göre bu sayı oldukça iyi.

Hollandadaki camiler genelde namaz vakitlerinde sabah ile yatsı namazları arasında açık bulunmaktadır. Bu camilerde tuvalet ve abdest alma yeri genelde bulunuyor. Ayrıca kadınlar için de yer ayrılmış durumda. Camilerde ekseriyetle Kuran kursları ve çeşitli eğitimler de verilmekte. Camilerin içinde bulunduğu binalarda genelde çay ocakları, kafeteryalar, berber gibi küçük işyerleri de var.

Hollanda camilerinde farklı olan nokta ise her dini grubun ayrı camisinin bulunması. Çeşitli dini cemaatler ve farklı ülkelerden gelmiş toplulukların hepsinin ayrı camileri bulunmakta. Yani gitmiş olduğunuz cami Türkler, Faslılar (Marokanlar), Surinamlılar, Endonezyalılar veya çeşitli arap topluluklarına ait olabilir. Ayrıca bu topluluklar içindeki farklı dini görüş ve cemaatlerin de hepsinin camileri ayrı ayrı. Bu durum Türkiye’den gelenler için ilginç bir durum olabilir.
Liste için tıklayınız

İlgili Diğer Makaleler